Vi lägger mer än 150 000 m2 papptak varje år

Takfokus Sverige AB är endast specialiserade på papptak och arbetar med nyläggning, omläggning, reparationer och ombyggnationer av tak på industrihallar, radhusområden, villor, butiker, garage och förråd m.m. Vi har valt att nischa oss på papptak. Om ni vill ha hjälp med ett plåttak eller tak med takpannor måste ni välja en annan entreprenör.

Eftersom sedumtak alltid har ett tätskikt under av takpapp så är det naturligt för oss att kunna erbjuda en helhetslösning med ett komplett sedumtak.

I samband med takpappsarbeten utför vi även plåtarbeten. Vanligt förekommande plåtarbeten är montering av hängrännor, stuprör, takfotsplåt och krönplåt.
Montering av takljuskupoler (takfönster) eller taksäkerhet med snörasskydd, livlinefästen och stegar utför vi dagligen. Vid fuktskador på råspont så byter vi såklart även det.

Våra kunder består till stor del av byggföretag, föreningar, fastighetsbolag och privatpersoner.

Takfokus Sverige AB levererar takläggning av högsta service och kvalité till alla våra kunder, oavsett storlek och omfattning på jobbet.


Fördelar papptak jämfört med andra taktyper

Lägre kostnad, takpapp är ett billigt material jämfört mot takpannor eller plåttak.

Livslängd på papptak är 30-50 år med dagens material men om du har ett äldre papptak så bör det bytas om det är äldre än 20 år (ibland tidigare pga utförande och kvalitet).

Därför ska du välja oss som leverantör

  • Vi kan det vi jobbar med
  • Yrkesstolthet och goda referenser
  • Ärliga och pålitliga

Så här jobbar vi

1. Kontakt

Ni kontaktar oss via vårt webbformulär eller på e-post eller telefon.
Vid nyproduktion skickas oftast ett offertunderlag med ritningar till oss via e-post.
När ett tak ska renoveras bokar vi en tid för platsmöte för att träffas och titta på taket.

2. Offert och tidsplan

Om vi har fått ett underlag med ritningar så tar vi fram en offert utifrån det.
Vid platsmöte upprättar vi ett offertunderlag efter besiktning och mätning.
Vi tar alltid fram en mycket tydlig offert med hög kvalite till rätt pris. Offerten skickas sedan med e-post eller brev till er. Vi föreslår också en tidplan som kan passa oss båda (observera att arbetet är väderberoende och påverka tidplanen, det är en faktor vi tyvärr inte kan rå över).

3. Beställning

Ni läser igenom offerten och e-postar sedan en beställning till oss. Alternativt kontaktar ni oss på telefon. En beställning kan även skickas med brevpost till oss.
Det finns ett offertnummer som ni kan använda vid korrespondens med oss.

4. Bekräftelse

När vi har mottagit er beställning så skickar vi en bekräftelse på beställningen vilket innebär att ert projekt är inlagt i planeringen.

5. Förberedelser

Vi går igenom lagret för att se att alla produkter till ert projekt finns hemma. Om inte, skickas en beställning till någon av våra leverantörer.
Material körs oftast ut och lyfts upp på taket innan arbetet påbörjas.

6. Utförande takarbete

Vi anländer inom bestämd tid och utför ett smidigt, snabbt och korrekt arbete med våra egna takläggare. På så sätt kan vi leverera den slutprodukt som ni vill ha. Vi lovar ett arbete av högsta kvalité levererat av våra yrkesmän.

7. Städning & slutkontroll

Efter färdigställt arbete utför takläggarna en slutkontroll och städar sedan arbetsplatsen.

8. Faktura

Efter slutfört arbete skickas en faktura med 30-dagars betaltid om inget annat avtalats. Läs alltid er offert noga där står alla villkor klart och tydligt.

Begär en kostnadsfri offert

Fyll i vårt enkla webbformulär och svara på några enkla frågor så återkommer vi till dig så fort vi bara kan.
När er offertförfrågan är inskickad så kommer ni att få en bekräftelse via e-post.